DJ-ing

R.I.P Gorillaz

Generalna — Autor nikolapopa @ 16:50

Nemojte odmah pomisliti ono najcrnje, nisu poginuli članovi najboljeg (doduše, i jedinog) virtuelnog benda već je došlo da razlaza, raspada, nazovite to kako hoćete. Svejedno, tužna vest Frown Glavni ,,zločinci,, iza Gorillaz-a su bili Dejmon Albarn - ujedno i vokalista Gorillaz-a, kao i bivši frontmen benda Blur i Džejmi Hevlet. Da, u pitanju su Englezi, ako već niste primetili akcenat u njihovim pesmama Smile Sam bend Gorillaz se sastojao od 5 virtuelnih likova - 2D (vokalista, klavijatura), Murdok (bas gitara), Nudl (prateći vokali, klavijatura, gitara) i Rasel Hubs (bubnjevi, DJ, MC). Svoj prvi veliki boom na muzičkoj sceni su doživeli sa albumom "19-2000" i svima poznatim hitovima "Clint Eastwood", "19-2000", "Rock The House". Naravno, hitovima tu nije bio kraj, nego su još veći hitovi (bar po meni) usledili sa sledećim albumom, "Demon Days" i to sa pesamam "El Manana", "Feel Good Inc.", "Dare" i "Kids With Guns". Zaključno sa današnjim datumom, u 2010-oj godini bend je izdao čak 2 albuma - "Escape To Plastic Beach" i "The Fall". Obratite pažnju na poslednji album jer je to ujedno ZADNJI album ovog sastava i besplatan je za slušanje i download na sajtu http://thefall.gorillaz.com/. Još zanimljiva stvar kod zadnjeg albuma jeste da je urađen na iPad-u koristeći još par dodatnih aplikacija/istrumenata i to tokom njihove turneje u oktobru 2010-e. Lično, obožavao sam Gorillaz, počevši još od njihovog prvog albuma, ali, na neki način, kraj benda se pomalo i video sa njihovim predzadnjim albumom koji je (po mom skromnom mišljenju) daleko ispod njihovog standarda, što ipak može biti razlog zato što ovaj album zvuči totalno drugačije od prethodnih. Šta tek onda reći za album The Fall? Smile Ako ste mislili da Escape To Plastic Beach tek ne zvuči na Gorillaz, pogrešili ste :) Ali, meni se iskreno i na neki način dopada, tek toliko da se kaže da im zadnji album nije bio totalni promašaj. 

I na kraju, da ne bi ispalo da je ovo neka prerana aprililili šala, Dejmon Albarn je pre tačno 5 dana, na koncertu održanom u Vektor Areni u Oklandu (Novi Zeland) rekao da je ovo njih zadnji nastup zajedno. Frown Ne znam za vas, ali ja definitivno stavljam Gorillaz na moj spisak - GRUPE NA ČIJI SAM KONCERT TREBAO DA ODEM DOK SU POSTOJALI Smile Uživajte u majstorijama ovog jedinstvenog benda Wink:

 


One

Generalna — Autor nikolapopa @ 17:43

Dakle, prvi MOJ članak na mom blogu Smile Naravno, ne računajući članak ,,Čestitamo,, koji se napravio automatski sa registrovanjem na Blog.rs. Kao što samo ime bloga kaže, baziraću se na DJ-ing, koji je nekome hobi, nekome samo zabava, a nekome poput mene, glavni izvor prihoda Smile